Малката дъщеря на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, която

...
Малката дъщеря на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, която
Коментари Харесай

Ким Чен-ун готви 10-годишната си дъщеря за свой наследник

Малката щерка на водача на Северна Корея Ким Чен Ун, която го е придружавала на ракетни проби и военни паради, е неговият „ най-вероятен “ правоприемник, счита Националната разследваща работа /НРС/ на Южна Корея, съобщи BBC.

Това е първият път, когато Национална разузнавателна служба признава Ким Джу-ае за правоприемник на Ким. Национална разузнавателна служба обаче посочи, че към момента обмисля " всички благоприятни условия " в проекта за заместничество на Пхенян.

Младата Ким се появи за първи път обществено в края на 2022 година „ Въз основа на повсеместен разбор на публичните действия и равнището на почитание към Ким Джу-ае от първичната ѝ обществена изява, все още тя наподобява най-вероятният правоприемник ", счита Национална разузнавателна служба.

„ Но ние държим очите си отворени за всички благоприятни условия, тъй като Ким Чен-ун е към момента млад и няма съществени здравословни проблеми “.

Смята се, че мис Ким е второто дете на севернокорейския водач и че е на към 10 години. Министърът на обединяването на Южна Корея Ким Юнг-хо даде сходна оценка за дъщерята на господин Ким на конференция предишния месец. „ Непрекъснатият акцент върху дъщерята на Ким Чен-ун може да се преглежда като доказателство, че Северна Корея бърза да показва планове за заместничество на фона на сложни вътрешни условия, “ сподели той.

Наблюдатели от Северна Корея видяха по какъв начин девойка Ким в този момент е наричана „ уважавана “ щерка, а не " обичана ", както беше показана за първи път по време на обществения ѝ дебют през ноември 2022 година

Прилагателното " почитан " е непокътнато за най-почитаните в Северна Корея. В случая с водача Ким той беше именуван „ почитан приятел “; едвам откакто статутът му на предстоящ водач беше циментиран. На жителите на Северна Корея се споделя, че Ким произлизат от свещена кръвна линия, което значи, че единствено те могат да управляват страната. Сегашният водач ще желае да подсигурява, че предава мантията до четвърто потомство.

Съвсем неотдавна госпожица Ким придружи татко си на изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета с твърдо гориво (ICBM) на Северна Корея Hwasong-18, най-модерната ракета с огромен обхват в арсенала ѝ до момента.

Тя също беше до татко си, когато Северът изстреля своя шпионски спътник Malligyong-1 в орбита предишния ноември след два несполучливи опита. Ранното показване на дребната Ким на обществеността може да бъде методът на бащата да подсигурява, че щерка му ще се утвърди, преди да поеме властта, споделиха анализатори.

Това може да бъде и метод за Ким да преодолее предразсъдъците в надълбоко патриархалната Северна Корея, която в никакъв случай не е била ръководена от жена.

Първият път, когато съществуването на дребната Ким беше упоменато, е през 2013 година, откакто пенсионираната американска баскетболна звезда Денис Родман направи спорно пътешестване до Северна Корея.

Родман сподели тогава, че е " прекарал време със фамилията на господин Ким, релаксирайки край морето и е държал бебето им “.

Севернокорейският водач е извънредно загадъчен по отношение на фамилията си - даже брачната половинка му Ри Сол-джу беше защитавана в загадка известно време откакто двойката се ожени.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР